Algemeen

Wat kunt u verwachten:

We bereiden een grote internationale conferentie voor, waarbij ongeveer 2000 mensen van alle generaties en van over de hele wereld zullen deelnemen, waaronder 500 jongeren.

Er zullen meer dan 130 verschillende activiteiten zijn, van lezingen tot werk- en discussiegroepen, tentoonstellingen, culturele programma’s, discussie-evenementen en nachtcafés. De Mensenwijdingsdienst wordt dagelijks gehouden op 8 altaren in verschillende talen. De dag wordt afgesloten met een cultische afsluiting en overdenking ook weer in verschillende talen.

Op het conferentieterrein (sociaalpedagogisch centrum in Dortmund) is er ook een apart programma voor kinderen. Het programma geeft ruime pauzes voor eten, maar ook voor ontmoetingen en spontane bijdragen.

Naast de Mensenwijdingsdienst zal ook de priesterwijding worden voltrokken op de conferentie. Afhankelijk van het aantal wijdelingen zal dat op meerdere ochtenden plaatsvinden. Elk van de zeven sacramenten zal zijn eigen “ruimte” hebben waarin het sacrament op verschillende wijze belicht zal worden. Er is de ook mogelijkheid voor persoonlijke activiteit, deelnemers krijgen de mogelijkheid om de essentie van deze sacramenten te bewonderen, te onderzoeken en eraan te werken. Een deel van de lezingen en workshops zal ook thematisch gebaseerd zijn op de sacramenten.

Er zijn vier grote bijeenkomsten waarbij alle deelnemers tegelijkertijd bij elkaar zijn: Dit betreft de opening en sluiting van de conferentie, en de eerste en middelste avond.  Om hiervoor (en voor een aantal andere zaken) ruimte te creëren, wordt een grote tent opgezet.

Alle andere bijeenkomsten vinden plaats in de zalen en andere vertrekken van de vrijescholen in Dortmund. De slaapplaatsen en bijeenkomsten voor de jongeren zullen ook hier zijn.